
Zldbabos rakott hal
Hozzvalk: 80 dkg zldbab, 20 dkg rpagyngy, 30-40 dkg halfile, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 2 dl tejfl, olaj, s, pirospaprika, borsikaf
A zldbabot pr evkanlnyi olajon a petrezselyemmel flig puhra proljuk. Az rpagyngyt dupla mennyisg enyhn ss vzben megfzzk. Bezestjk olajjal, piros paprikval, borsikafvel. A halat beszzuk, pr csepp citromlvel meglocsoljuk. A zldbab felt tepsibe vagy jnai tlba tertjk. Rrtegezzk az rpagyngyt, majd erre a hal kerl. Befedjk a zldbab msik felvel, melyre rlocsoljuk a zzott fokhagymval, aprra vgott kaporral elkevert tejflt. Stben 20-30 perc alatt tstjk.

Pcolt hal
0,5 kg halfilt lbosba tesszk, s 8-10 percig a kvetkez lben fzzk: 2-3 dl vz, 1 kvskanl s, 3 db babrlevl, 1 kvskanl kakukkf, 3 evkanl almaecet, egy kevs petrezselyem, 3 dkg vaj. A pclben hagyjuk kihlni is. Ezutn lezrhat befttes vegbe rakjuk a halat, rtegenknt jra fszerezve (sszesen 3-4 babrlevllel, 1 teskanlnyi kakukkfvel, 3-4 evkanlnyi almaecettel) Majd lentjk annyi olajjal, hogy ellepje a halunkat. Htszekrnybe tve egy hetet rleljk!!!!! Olaj az hidegen sajtolt legyen. Ha a hal elfogy, akkor mg az olajat stshez fel, lehet hasznlni.

Halpogcsa
Hozzvalk: 40 dkg tonhal, 20 dkg burgonya, 1 tojs, 4 dkg reszelt sajt, Fszerek: s, borsikaf, szerecsendi, petrezselyem
A halat ledarljuk, s sszekeverjk a reszelt burgonyval, a tojssal s a fszerekkel. Pogcskat formzunk belle, majd lisztbe forgatjuk. Kiolajozott tepsibe tesszk, a pogcskat is beolajozzuk, s 10-15 perc alatt kszre stjk.

Ments hal Hozzvalk: 40 dkg tengeri halfle, 60 dkg vrshagyma, 2 dl joghurt, 6-8 szl menta, 5 dkg vaj
A hagymt meghmozzuk, majd vastag karikra vgjuk. Jnai vagy tepsi aljra halmozzuk ket, s a vajdarabkkat tesznk r. Rfektetjk az enyhn szott halszeleteket. A joghurtba belekeverjk az aprra vgott mentt (vagy szrtott mentt) s vkonyan rkenjk a hal tetejre. Fed alatt stjk puhra 15-20 percig.
|